Rotterdam
Westerstraat 56
3016 DJ Rotterdam
tel. (010) 750 35 85

Maanstaete
Parallelweg 2B
Postbus 528
6400 AM Heerlen
tel. (045) 571 39 39

info@bremenba.nl

NL - EN

Nieuws

terug

Sportboulevard Dordrecht

Sinds 2006 is Bremen Bouwadviseurs betrokken bij dit flagship onder de Nederlandse sportcomplexen. Wat het sportcomplex zo bijzonder maakt is, dat in het complex een 400 meter ijsbaan en een ijshockey / shorttrack-baan heeft met daarnaast een recreatie en wedstrijdzwembad, een sporthal met 3 velden én een turnhal. De totale BVO van dit complex bedraagt 29.100 m². Inmiddels heeft het sportcomplex ook internationale allure, want zo heeft in het weekend van 25-28 november in de Sportboulevard Dordrecht de World Cup Shorttrack plaatsgevonden. Voor de sporters was dit de laatste kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2022.
 
In eerste instantie hebben we in 2006, op basis van de DO-stukken een MJOP op mogen stellen om inzicht te kunnen geven in de te verwachten onderhoudskosten. In 2011, vlak na de oplevering van het complex, hebben we de 'as-built'-situatie in kaart gebracht.
Inmiddels mogen we alweer voor de derde keer sindsdien, in opdracht van Optisport, het MJOP voor Sportboulevard Dordrecht actualiseren. In januari 2022 zal Team B&O de herinspectie van dit complex uitvoeren.
 


Informatiebulletin 41

Ons nieuwe informatiebulletin is uit. Klik op onderstaande afbeelding om het te lezen. Een papieren exemplaar ontvangen? Stuur een mail naar info@bremenba.nl


Verduurzamingsadvies Romboutscollege

Eind 2019 heeft de gemeente Brunssum het Romboutscollege aangekocht om zo de onderwijsvoorziening voor middelbaar onderwijs in de gemeente te waarborgen. Momenteel kent het complex meerdere gebruikers waaronder de bibliotheek, onderwijsinstelling Compass en zorginstelling Talent. Om een beeld te krijgen van de onderhoudskosten voor instandhouding- en verduurzamingsmogelijkheden van het gebouw heeft de gemeente Brunssum Bremen Bouwadviseurs ingeschakeld. Ondanks dat het pand diverse bouwdelen en huisnummers kent was één allesomvattend advies wenselijk.
 
Deze advieswens heeft Bremen Bouwadviseurs beantwoord door het opstellen van een integraal verduurzamingsadvies. Om inzicht te verschaffen in zowel de te verwachten reguliere onderhoudskosten als de gebouwenergieprestatie is het gebouw middels één inspectie in kaart gebracht. Hierdoor hebben de gebruikers minimale overlast van de inspectiewerkzaamheden gehad. Vervolgens is een meerjarenonderhoudsplan en een conditiemeting conform NEN2767 rechtstreeks in het vastgoedbeheersysteem van de gemeente Brunssum (Ultimo) ingevoerd. Parallel hieraan is een energielabel opgesteld. De natuurlijke vervangingsmomenten uit het MJOP, het energielabel en het activiteitenbesluit milieubeheer (met de wettelijk verplichte erkende maatregelenlijst energiebesparing) hebben uiteindelijk de input voor het integrale verduurzamingsadvies gevormd.
 


Informatiebulletin 40

Ons nieuwe informatiebulletin is uit. Klik op onderstaande afbeelding om het te lezen. Een papieren exemplaar ontvangen? Stuur een mail naar info@bremenba.nl


Pieter Teylers Huis

"De restauratie van het Pieter Teylers Huis is in volle gang. Een mooi project om bij betrokken te zijn. De huidige stand is in deze bijdrage goed uitgelegd. Wordt vervolgd!"

Meer weten! Klik hier.


Informatiebulletin 39
Corona Check
Daklozenopvang Schenkweg Den Haag
Realisatie 28 nieuwe appartementen Hulstkamp
Smallsteps Kinderopvang
Limburgse bouwsector start nieuw samenwerkingsinitiatief
Christus Koningskerk
Orion College Amstel in Amsterdam
Mijnwater wint in Parijs mondiale duurzaamheidsprijs
Inzicht en overzicht in beheer en onderhoud
Technisch beheer Loretoklooster
Nieuwbouw voor Radboudumc
Nieuwe Nor in Heerlen
Grote zonneweide bij Emma
Het Hulstkamp Gebouw
NIEUW PAND VOOR BREMEN BOUWADVISEURS HEERLEN
Bremen Bouwadviseurs bij Tros Radar
European Space Agency
Wat is BIM?
Rotterdams icoon na uitbreiding opgeleverd aan KPN
OCC Den Haag
Informatiebulletin 38
Informatiebulletin 37
Renovatie van het Binnenhof
BENG eisen voor nieuwbouw 1 jaar vervroegd


Rotterdam
Westerstraat 56
3016 DJ Rotterdam
tel. (010) 750 35 85

Maanstaete
Parallelweg 2B
Postbus 528
6400 AM Heerlen
tel. (045) 571 39 39

info@bremenba.nl